Spreeuw – European Starling

klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Spreeuw is een prachtige vogel in aanzien en geluid. In eerste instantie lijkt hij volledig zwart, maar met de zon op zijn veren geeft de kop, buik en onderrug een groene glans, een bronskleurig paars glans op de hals, de borst en rug, en paars op de flanken en de bovenste vleugel-dekveren.

Biotoop:

Spreeuwen vertoeven in stedelijke of voorstedelijke gebieden waar kunstmatige structuren en bomen zorgen voor voldoende nesten en rustgebieden. Ze wonen ook vaak in grasrijke gebieden waar ze foerageren, zoals landbouwgebieden, weiden, sportvelden, golfbanen en vliegvelden. Ze bewonen soms open bossen, waar ze broeden in oude nestholtes van spechten.

Voorkomen:

De Europese Spreeuw is inheems in de meeste gematigde delen van Europa en West Azië. Hij is woonachtig in Zuid-en West-Europa en Zuidwest-Azië. De populaties van het noordoosten migreren naar het zuiden en het westen in de winter.

Voedsel:

De Spreeuw leeft voor een succesvolle voortplanting van insecten zoals rupsen, motten en krekels, en spinnen, en toch zijn spreeuwen alleseters en eten dus ook granen, zaden, vruchten, nectar en vuilnis.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Sturnidae (Spreeuwachtigen)
Geslacht: Sturnus
Soort: Sturnus vulgaris

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reageren
  • verplicht
  • verplicht (niet zichtbaar)