klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Monnikstapuit is ca. 15,5 tot 17 cm groot. Het is een relatief grote tapuit met een lange snavel. Van boven ziet deze tapuit er uit als een Witkruintapuit. De staart is wit, met alleen een gedeelte van de middelste staartpennen dat zwart is. Het mannetje van de Witkruintapuit is echter zwart op de buik, deze tapuit heeft alleen een zwarte borstband. Het vrouwtje is bijna egaal grijs, op de borst iets lichter met een zweem van licht roestbruin.

Biotoop:

Het biotoop bestaat uit droge berggebieden en rotsige wadi’s. De Monnikstapuit komt voor in gebieden waar andere gebieden niet kunnen gedijen door de warmte en het missen van vegetatie.

Voorkomen:

De Monnikstapuit komt voor van oostelijk Egypte tot zuidwestelijk Pakistan.

Voedsel:

Hij leeft van insecten.

Wetenschappelijk

Monnikstapuit,Hooded Wheatear,Oenanthe monacha
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (zangvogels)
Familie: Muscicapidae (vliegenvangers)
Onderfamilie: Saxicolinae
Geslacht: Oenanthe
Soort: Oenanthe monacha

Onderwerpen #Başlıklı kuyrukkakan #bělořit kápový #białorzytka arabska #Chasco-de-capuz #Collalba Monje #Csuklyás hantmadár #Hooded Wheatear #hupputasku #Hættestenpikker #Israel 2014 #Kappensteinschmätzer #Monachella dal cappuccio #Monnikstapuit #munk-kivitäks #Munkadepill #Munkesteinskvett #Munkstenskvätta #Muscicapidae #oenanthe #Oenanthe monacha #Passeriformes #saxicolinae #Traquet à capuchon #Vliegenvanger #Vliegenvangers #zangvogel #Zangvogels #Каменка-монашка #סלעית נזירה #أبلق أبو قلنسوة #シラガサバクヒタキ #冠鵖