klik op de foto voor de originele weergave

Algemeen

De Wandering Whistling Duck hebben hun naam vanwege hun luid gefluit en het fluitende geluid van hun vleugels tijdens de vlucht. Ze hebben een lange nek en lange benen. Ze zien eruit als een kruising tussen een gans en een eend. Ze hebben een sterke kop en hals met een donkere kroon en nek. De borst bevat zwarte vlekken en de veren zijn meestal donkerbruin. Ze verschillen in grootte 54 tot 60 cm in hoogte. Ze voeden zich voornamelijk met grassen, waterlelies, waterplanten en af ​​en toe insecten. Ze leven in tropisch en subtropische Australië, de Filippijnen, Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea en de Pacific Islands.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Anseriformes (Eendvogels)
Familie: Anatidae
Geslacht: Dendrocygna
Soort: Dendrocygna arcuata

Ondersoorten

D.a. arcuata: de Filipijnen en Indonesië
D.a. australis: Bismarck-archipel
D.a. pygmaea: het zuiden van Nieuw-Guinea en noorden en oosten van Australië

Onderwerpen #Anatidae #ànec arbori de casquet #Anseriformes #Bali 2009 #Dendrocigna errante #Dendrocygna #Dendrocygne à lunules #Drzewica wędrowna #eend #eendvogels #Hetteplystreand #husička stěhovavá #Marreca-errante #roostekõht-vilepart #Rustfarvet Træand #Suirirí Capirotado #suomuviheltäjäsorsa #švilpiančioji medžąsė #Vándorfütyülőlúd #Vandringsvisseland #Wandering Whistling Duck #Wanderpfeifgans #Zwervende Fluiteend #Странствующая древесная утка #オオリュウキュウガモ #斑胸树鸭