klik op de foto voor de originele weergave

Algemeen

Het natuurlijke verspreidingsgebied van de Zebraduif strekt zich uit van Zuid-Thailand, Tenasserim, Maleisië en Singapore naar de Indonesische eilanden Sumatra, Java, Bali en Lombok. Deze vogel is klein en slank met een lange, smalle staart. De bovendelen zijn bruin-grijs met zwart-witte bestreping. De onderkant is roze met zwarte strepen aan de flanken van de hals, borst en buik. De kop is blauw-grijs met blauwe washuid rond de ogen. Er zijn witte uiteinden aan de staartveren. Jongeren zijn doffer en bleker dan de volwassenen. Zebraduiven zijn 20 tot 23 centimeter lang met een spanwijdte van 24-26 cm.
De Zebraduif voedt zich met kleine gras- en onkruidzaden. Ze eten ook insecten en andere kleine ongewervelden. Zij geven de voorkeur om te foerageren op de kale grond, kort gras of op de weg, dribbelend met een knaagdier-achtige beweging. In tegenstelling tot andere duiven, foerageren ze alleen of in tweetallen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Columbiformes (Duifachtigen)
Familie: Columbidae (Duiven en tortels)
Geslacht: Geopelia
Soort: Geopelia striata

Onderwerpen #Bali 2009 #Columbidae #Columbiformes #Duifachtigen #Duiven #Geopelia #Géopélie zébrée #Gołąbek zebrowany #holoubek vlnkovaný #Rola-zebrada #Sebradue #seeprakyyhky #Sperbertäubchen #Sumatrinis dryžasis purplelis #Tortels #Tortolita Estriada #Tortora zebrata #Tortoreta estriada #viirtuvi #Zebra Dove #Zebradue #Zebraduif #Zebraduva #Zebragalambocska #Волосатая горлица #นกเขาชวา #チョウショウバト #斑姬地鸠