Westelijke Rifreiger – Western Reef Heron

klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Westelijke rifreiger ook bekend als de Westelijke Rif zilverreiger, is een middelgrote reiger. Deze vogel heeft twee verenkleed kleurvormen. Er is een geheel witte variatie en een donkergrijze variatie (zie fotos). De witte variatie is vergelijkbaar met de Kleine Zilverreiger, maar heeft een dikkere snavel, doffer benen, en een minder elegante verschijning. De grijze variatie is niet te verwarren met een andere zilverreigersoort door zijn donkere kleed.

Biotoop:

Deze zilverreiger leeft aan waterrijke kustgebieden.

Voorkomen:

Hij komt vooral voor aan de kusten in tropisch West-Afrika, de Rode Zee en de Perzische Golf.

Voedsel:

Deze vogels besluipen hun prooi in ondiep water, vaak gepaard met hardlopen of shuffelen van hun voeten, ze kunnen ook staan ??en wachten tot prooi in hun hinderlaag loopt. Ze eten vis, schaaldieren en weekdieren.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Pelecaniformes
Familie: Ardeidae
Geslacht: Egretta
Soort: Egretta gularis

Ondersoorten

E.g. gularis: kusten van West-Afrika
E.g. schistacea: kusten van NO-Afrika tot W-India en Sri Lanka

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reageren
  • verplicht
  • verplicht (niet zichtbaar)