klik op de foto voor de originele weergave

Algemeen

De Wenkbrauwbuulbuul leeft in Zuidoost-Azië, het zuiden van Thailand en Cambodja tot zuidelijk naar Borneo en de Filippijnen. Hij leeft in een breed scala van open habitats, maar geen diep bos. Het is één van de meest voorkomende vogels in gecultiveerde gebieden. Ze lijken nomadische te zijn, zwerven regelmatig van plek naar plek. Deze Buulbuul bouwt een goed gecamoufleerd maar kwetsbaar diep komvormig nest van gras, bladeren, en twijgen. De Wenkbrauwbuulbuul legt tussen februari tot juni 2-5 eieren. Ze eten bessen en klein fruit. Ook eten ze nectar en insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Pycnonotidae (Buulbuuls)
Geslacht: Pycnonotus
Soort: Pycnonotus goiavier

Ondersoorten

P.g. jambu: Myanmar tot Indochina
P.g. analis: Malakka en Grote Soenda-eilanden minus Borneo
P.g. yourdini: Maratua, Derawan-eilanden bij Borneo en Karimunjawa eiland bij Java
P.g. goiavier: Noord- en Midden-Filipijnen
P.g. samarensis: Midden Filipijnen
P.g. suluensis: Zuid-Filipijnen

Onderwerpen #Augenstreifbülbül #Bali 2009 #Bilbil ubogi #Bulbul cellut #Bulbul culgiallo #Bulbul de Cola Amarilla #Bulbul goiavier #bulbul žlutořitý #Buulbuuls #Filipininis bulbiulis #Gulgumpbylbyl #Hvidbrynet Bulbul #keltaperäbulbuli #Passeriformes #Pycnonotidae #Pycnonotus #Pycnonotus goiavier #Szemcsíkos bülbül #Vitbrynad bulbyl #Wenkbrauwbuulbuul #Yellow-vented Bulbul #Zangvogels #Желтобрюхий настоящий бюльбюль #בולבול #นกปรอดหน้านวล #メグロヒヨドリ #白眉黄臀鹎