Staalborsthoningzuiger – Olive-backed Sunbird

klik op de foto voor de originele weergave

Algemeen

Een prachtig gekleurd zangvogeltje is de Staalborsthoningzuiger. Het is een actieve vogel die daarom ook lastig te fotograferen is. Hij wordt vaak gezien tussen bloemen waar hij foerageert op nectar. Hij eet daarnaast ook insecten en pollen. Dit vogeltje heeft een lang gebogen dunne snavel om nectar uit de bloemen te kunnen halen. De onderdelen zijn geel, zijn rug is olijfgroen van kleur. Het mannetje heeft in het broedseizoen een zwarte keel en borst welke in de zon blauwpaars oplicht.  The Staalborsthoningzuiger is een algemene vogel in heel het zuiden van China tot de Filipijnen en Maleisië tot aan het noordoosten van Australië.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Nectariniidae (Honingzuigers)
Geslacht: Cinnyris
Soort: Cinnyris jugularis

Tags: , , , , ,

Reageren
  • verplicht
  • verplicht (niet zichtbaar)