klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Sahelbabbelaar is lichtbruin aan de onderzijde, donkerbruin aan de bovenzijde en heeft een grijze kop. Opvallend zijn de fel oranjegele ogen. Snavel en poten zijn zwart.

Biotoop:

De natuurlijke habitats zijn subtropische of tropische droge bossen, droge savanne, en subtropische of tropische vochtige struikgewas.

Voorkomen:

De Sahelbabbelaar komt voor in grote delen van Afrika.

Voedsel:

Ze leven van insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Timaliidae
Geslacht: Turdoides
Soort: Turdoides Plebejus

Ondersoorten

T.p. platycirca: van zuidelijk Mauritanië tot westelijk Nigeria.
T.p. plebejus: van noordoostelijk Nigeria tot westelijk en centraal Soedan.
T.p. cinerea: van zuidoostelijk Nigeria tot zuidwestelijk Ethiopië en westelijk Kenia.

 

Onderwerpen #Babbelaars #Brown Babbler #Brun skriktrast #Cratérope brun #Gambia 2010 #Garrulo bruno #Közönséges rigótimália #Passeriformes #Plebejlarmdrossel #Sahelbabbelaar #Savanneskriketrost #Sudandrossling #Sudaninė strazdinė timalija #timálie šedohnědá #Timaliidae #Tordenc d'ales brunes #Turdoide Pardo #Turdoides #tymal białołuski #valkosuomutimali #Zaragateiro #Суданская дроздовая тимелия #キバラヤブチメドリ #非洲褐鸫鹛