Oostelijke koereiger – Eastern Cattle Egret

klik op de foto voor de originele weergave

Algemeen

De Oostelijke koereiger is een gedrongen witte vogel versierd met borstpluimen in het broedseizoen. Ze broeden in kolonies, meestal in de buurt van water en vaak met andere vogels zoals kleine zilverreigers. Het nest is een platform van takken in bomen of struiken. In tegenstelling tot de meeste andere reigers, voeden zij zich in relatief droge grazige habitats. Vaak begeleiden zij vee of andere grote zoogdieren, omdat vee insecten opstoot die zij vangen. Sommige populaties van de Koereiger zijn trekvogels en anderen blijven in de regio.De Oostelijke vorm komt voor in Azië.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Pelecaniformes (Roeipotigen)
Familie: Ardeidae
Geslacht: Bubulcus
Soort: Bubulcus coromandus

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reageren
  • verplicht
  • verplicht (niet zichtbaar)