klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Mozambikaanse nachtzwaluw komt voor in een groot gedeelte van Afrika. Kenmerkend is hun lange staart. Hun verenpakket is gevarieert donker tot lichtbruin. Ze leven in open zanderige gebieden met lage struiken en bossen. Ze foerageren ’s nachts op insekten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Caprimulgiformes
Familie: Caprimulgidae
Geslacht: Caprimulgus
Soort: Caprimulgus climacurus

Ondersoorten

C.c. climacurus: van Mauritanië tot westelijk Ethiopië (behalve centraal Soedan), zuidelijk tot Congo-Kinshasa.
C.c. nigricans: centraal Soedan.
C.c. sclateri: van Guinee tot Kameroen, noordelijk Congo-Kinshasa en noordwestelijk Kenia.

Onderwerpen #Caprimulgidae #Caprimulgiformes #Chotacabras Rabudo #Enganyapastors cuallarg #Engoulevent à longue queue #Gambia 2010 #händ-öösorr #Ilgauodegis lėlys #Langhalenattravn #Langhalet Natravn #Langstaartnachtzwaluw #Långstjärtad nattskärra #lelek dlouhoocasý #Lelek ostrosterny #Long-tailed Nightjar #Mozambikaanse Nachtzwaluw #Nachtzwaluwen #nauhakehrääjä #Noitibó-rabilongo #Schleppennachtschwalbe #Succiacapre codalunga #Uszályos lappantyú #Длиннохвостый козодой #ጅራተ-ረጅም ዘቢደር #オナガヨタカ #非洲长尾夜鹰