klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Dit is een Kleine Pelikaan, maar de spanwijdte is nog steeds rond de 2,4 meter. Hij is veel kleiner en valer dan de Great White Pelican. Het verenkleed is grijs en wit, met een roze rug. De bovenkant van de snavel is geel en het zakje is meestal grijzig. Volwassenen in broedkleed hebben lange pluimen op het hoofd.

Biotoop:

Hij broedt nabij moerassen en ondiepe meren. Het nest is een grote hoop van takken, waarin twee tot drie grote witte eieren worden gelegd.

Voorkomen:

De Kleine Pelikaan is een broedvogel in Afrika, Zuid-Arabië en waarschijnlijk uitgestorven in Madagaskar.

Voedsel:

Ze eten is meestal vis en amfibieën, en foerageren meestal in de groepen. De kuikens voeden zich door hun hoofd diep in de buidel van de volwassenen te steken waarna ze het gedeeltelijk verteerde vis opeten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Pelecaniformes
Familie: Pelecanidae
Geslacht: Pelecanus
Soort: Pelecanus rufescens

Onderwerpen #afrikanpelikaani #Afrikansk pelikan #Āfrikas pelikāns #Črnooki pelikan #Gambia 2010 #Kleine Pelikaan #Kleinpelikaan #Küçük pelikan #Pelecanidae #Pelecaniformes #Pelecanus #Pelicà rosat #Pélican gris #Pelicano rosado #pelikán africký #Pelikan mały #Pelikanen #Pellicano rossiccio #Pink-backed Pelican #puispelikan #Rausvanugaris pelikanas #Rauðkani #Rosapelikan #Rosenpelikan #Rötelpelikan #Vörhenyes gödény #Рожевоспинний пелікан #Розовоспинный пеликан #שקנאי קטן #بجع رمادي #ትንሹ ሻላ #コシベニペリカン #粉红背鹈鹕