Kleine bonte aalscholver – Little Pied Cormorant

klik op de foto voor de originele weergave

Algemeen

De Kleine Bonte aalscholver, Little Shag of Kawaupaka is een Australaziatische watervogel, gevonden langs de kusten, eilanden, estuaria en binnenwateren van Australië, Nieuw-Guinea, Nieuw-Zeeland, Maleisië en Indonesië, en rond de eilanden van de het zuid-westelijke Stille Oceaan. Het is een kleine kort snavelige aalscholver, meestal zwart boven en wit onder met een gele snavel en een kleine kuif. Deze aalscholver duikt naar prooi op de bodem van zee of meren, vaak in ondiep water, naar schaaldieren, vis en waterinsecten. Hij neemt zijn prooi mee omhoog en zal boven water inslikken.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Suliformes
Familie: Phalacrocoracidae (Reigers)
Geslacht: Microcarbo
Soort: Microcarbo melanoleucos

Ondersoorten

M.m. melanoleucos: van de Kleine Soenda-eilanden tot Australië.
M.m. brevicauda: Rennell (de Salomonseilanden).
M.m. brevirostris: Nieuw-Zeeland.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reageren
  • verplicht
  • verplicht (niet zichtbaar)