Javaanse ralreiger – Javan Pond Heron

klik op de foto voor de originele weergave

Algemeen

De Javaanse ralreiger wordt vaak alleen of in kleine groepjes gezien. Zij foerageren op voedsel in getijdegebieden, rijstvelden en waterranden van meren of vijvers, vaak tussen andere watervogels. Hij heeft donkerbruine bovendelen en lichte onderdelen, zijn kop en nek wordt in het broedseizoen goudkleurig, zijn rug bijna zwart. Deze vogel wordt gevonden op de gehele eilanden Bali en Java, zowel op het land als aan de kust. Hier is het een broedvogel, op Sumatra wordt hij meestal in het zuiden waargenomen, echter zijn dit geen broedvogels hier.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Pelecaniformes (Roeipotigen)
Familie: Ardeidae (Reigers)
Geslacht: Ardeola
Soort: Ardeola speciosa

Ondersoorten

A.s. continentalis: centraal Thailand via zuidelijk Indochina.
A.s. speciosa: westelijk en centraal Indonesië.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reageren
  • verplicht
  • verplicht (niet zichtbaar)