klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Het Gewone ekstertje is een broedvogel in een groot deel van Afrika ten zuiden van de Sahara woestijn van droge savanne habitats. Het zijn kleine is een kleine gezellige vogeltjes die zich voeden met zaden. Het prefereert open land en de gecultiveerd landschap met name in de buurt van water. Dit vogeltje is 9-10 cm in lengte met een lange zwarte staart. De adulte vorm heeft een stompe grijze snavel, bruine bovendelen, een donker paarse kop en witte onderzijde met donkere flank markeringen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Estrildidae
Geslacht: Lonchura
Soort: Lonchura cucullata

Ondersoorten

L.c. cucullata: Senegal en Gambia tot in ZuidSoedan, Oeganda en W-Kenia, Bioko
L.c. scutata: Ethiopië en O-Kenia tot ZO-Zuid-Afrika en O-Angola, Comoren

Onderwerpen #Bronsemannikin #Bronze Mannikin #Bronzinė munija #Capuchino Bronceado #Capucin nonnette #Estrildidae #Freirinha-bronzeada #Gambia 2010 #Gewone fret #Gewoon Ekstertje #Kis szarkapinty #Kleinelsterchen #Lonchura #Maniquí bronzat #Mindre skatfink #Mniszka srokata #Munia bronzea #Passeriformes #Prachtvinken #pronksamadiin #pronssimanikki #Skadefinke #stračka malá #Zangvogels #Бронзовокрылая амадина #ハゴロモシチホウ #铜色文鸟