klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Lavameeuw is een gemiddeld grote meeuw, 43 cm in lengte en heeft een spanwijdte van ca. 70 cm. Het is waarschijnlijk de zeldzaamste meeuw ter wereld met ca. 400 broedparen. De lava meeuw is vrij agressief. Het hoofd en de vleugels zijn zwart, de onderzijde is wat lichter van kleur. Ze hebben om het oog een rode ring, de wenkbrauwen zijn wit. De snavel is zwart.

Biotoop:

De Lavameeuw is een solidaire broedvogel, welke zijn nest op de grond maakt op beschutte plekken nabij binnenwateren en de kust. De meeste tijd vliegt hij rond boven de zee en kust om voedsel te vergaren.

Voorkomen:

Algemene vogel op de eilanden, maar het best te zien op Souht Plaza, Santa Cruz, en Isabela.

Voedsel:

De Lavameeuw is van nature een aaseter en nestrover. Hij eet ook hagedissen, jonge leguanen en jonge schildpadden. Heel af en toe vangt hij ook een visje op zee.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Laridae (Meeuwen)
Geslacht: Leucophaeus
Soort: Leucophaeus fuliginosus

Onderwerpen #Charadriiformes #Gabbiano della lava #Gaivota-da-lava #Galapagos #Galapagos 2007 #Gavina de lava #Gaviota Fuliginosa #laavakajakas #laavalokki #Laridae #Lava Gull #Lavamåge #Lavamåke #Lavameeuw #Lavamöwe #Lávasirály #Lavatrut #Leucophaeus #meeuw #Meeuwen #Mewa galapagoska #Mouette obscure #racek lávový #steltloper #Steltloperachtigen #Tamsusis kiras #Тёмная чайка #イワカモメ #岩鸥