klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Noddy is ook bekend als de algemene noddy. Het is een klein tot medium (37 cm) donkerbruine vogel, en soms wel helemaal zwart. Het is een sternachtige. De nek en hoofd zijn grijzer van kleur, welke tot bijna wit kunnen worden. De staart is een wigvorm met een V-vorm aan het eind.

Biotoop:

De Noddy broed het hele jaar door op rotsachtige ondergronden en in kleine openingen in de rotswanden. Dit gebeurt meestal in kleine kolonies vaak dicht bij het open water.

Voorkomen:

Op alle eilanden, het best te zien in South Plaza, Santa Cruz, Rabida, Isabela and Bartolome.

Voedsel:

De Noddy jaagt over het oppervlak van de zee, vaak samen met de Blauwvoet Jan van Genten en de Pelikanen. Zoals je op de foto’s kunt zien zit hij vaak op het hoofd van een Pelikaan te wachten om eventueel weggelekt voedsel uit de bek van de pelikaan op te vangen. Dit bestaat meestal uit kleine visjes.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Sternidae (Steltloperachtigen)
Familie: Sternidae (Sterns)
Geslacht: Anous
Soort: Anous stolidus

Ondersoorten

A.s. pileatus: Rode Zee, Indische Oceaan oostelijk via de Grote Oceaan tot Hawaï en Paaseiland.
A.s. galapagensis: Galapagoseilanden.
A.s. ridgwayi: de eilanden nabij westelijk Mexico tot westelijk Costa Rica.
A.s. stolidus: de eilanden van de Caraïben en het tropisch Atlantisch gebied.

Onderwerpen #Andorinha-do-mar-preta #Anous #Barna noddi #Brown Noddy #Brun Noddy #Brūnais zīriņš #Brunnoddy #Brúnþerna #Galapagos #Galapagos 2007 #Grootbruinseeswael #Grootbruinsterretjie #Kahverengi nodi #Noddi brun #Noddiseeschwalbe #Noddy #Nodi comú #nody obecný #Rjavi nodi #Rudasis nodis #ruskotiira #Rybitwa brunatna #steltloper #Steltloperachtigen #stern #Sterna stolida #sternen #sternidae #sterns #suur-tõmmutiir #Обыкновенная глупая крачка #أبله اعتيادي #پرستودریایی قهوه‌ای #นกน็อดดี้ #クロアジサシ #白顶玄鸥