Kleine jager – Arctic Skua

klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Kleine Jager kent drie kleurfases. De lichte fase vogels hebben een bruine rug, voornamelijk witte onderkant en donkere handpennen. De kop en hals zijn geelachtig wit en hebben een zwarte kruin.  De donkere fase vogels zijn volledig donker bruin van kleur, de tussen tijdse fase naar lichte fase hebben een wat lichtere onderzijde, lichtere kop en nek.  Kenmerkend voor deze vogels ten opzichte van de Kleinste Jager is de korte staart. Ze worden ca. 41cm groot zonder staart, 48cm met staart in het broedseizoen.

Biotoop:

De Kleine Jagers broeden op droge toendra , hogere bergen en eilanden.

Voorkomen:

Deze soort broedt in het noorden van Eurazië en Noord-Amerika, met grote populaties in het zuiden het noorden van Schotland. Kleine Jagers migreren en overwinteren op zee in de tropen en de zuidelijke oceanen.

Voedsel:

Deze vogel voedt zich met knaagdieren, kleine vogels en insecten, maar berooft ook meeuwen en sternen van hun prooien.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Stercorariidae (Jagers)
Geslacht: Stercorarius
Soort: Stercorarius parasiticus

Tags: , , , , , , ,

Reageren
  • verplicht
  • verplicht (niet zichtbaar)