klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Deze vogel wordt ongeveer 15 cm groot. In de zomer maanden is het mannetje voorzien van een zwarte kap en rug, een rode borst, witte buik en donkerbruine vleugels met lichte bestreping. Het vrouwtje heeft dan een bruine kap, bruinzwarte rug en grijze kopvlekken. In de winterperiode vergrijst de kap bij beide en zien ze er hetzelfde uit. De snavel is in de zomer zwart, in de winter geel.

Biotoop:

Bossen bestaande uit wilgen, berkenbomen en naaldbomen. In de winter is hij meer in de open gebieden waar te nemen.

Voorkomen:

De Keep is een algemene vogel in Scandinavië. In de winter spreiden ze zich uit naar het zuiden en worden dan ook in Nederland waargenomen.

Voedsel:

Insecten, zaden en vruchten. Hij zoekt naar voedsel op de zelfde manier als de gewone vink.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Fringillidae (Vinkachtigen)
Geslacht: Fringilla
Soort: Fringilla montifringilla

Onderwerpen #Bergfink #Bjørkefink #Brambling #Cinteză de iarnă #Dağ ispinozu #Fenyőpinty #Fjallafinka #Fringilla #Fringillidae #järripeippo #Keep #Kvækerfinke #Kwêkfink #Maashorst #Nederland #Passeriformes #Penkava jikavec #Peppola #Pimpín do norte #Pinoža #Pinsà mec #Pinson du nord #Pinzón Real #planinska zeba #Põhjavint #Šiaurinis kikilis #Sjeverna Zeba #Tentilhăo-montęs #vinkachtige #vinkachtigen #zangvogel #Zangvogels #Zboraksi i malit #Zięba jer #Ziemas zubīte #Χειμωνόσπινος #Вьюрок #Звычайны юрок #Планинска чинка #Северна зеба #Սովորական սերինոս #פרוש הרים #سهره دمگاه‌سفید #شرشور جبلي #นกจาบปีกอ่อนอกสีส้ม #アトリ #燕雀