klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Smient wordt ca 42-50 centimeter groot, met een 71-80 centimeter spanwijdte. Het mannetje heeft grijze flanken en rug, met een zwarte achterkant met donker groene spiegeling, en een witte vlek voor de staart. Hij heeft een roze borst, witte buik, en een kastanjekleurige kop met een roomkleurig petje. In eclips verenkleed, lijkt de man meer op het vrouwtje. Het vrouwtje is lichtbruin van kleur.

Biotoop:

De Euraziatische Smient is een vogel van open waterrijke gebieden, zoals natte graslanden of moerassen met wat hogere vegetatie.

Voorkomen:

De Smient broed in de meest noordelijke gebieden van Europa en Azië. Ze migreren naar het zuiden na de broedperiode.

Voedsel:

De Smient eet vooral plantaardig voedsel door te grazen of te foerageren in het water.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Anseriformes (Eendvogels)
Familie: Anatidae (Zwanen, ganzen
en eenden)
Geslacht: Anas
Soort: Anas penelope

Onderwerpen #anas #Anatidae #Ànec xiulador #Anseriformes #Asubiador #Bläsand #Brunnakke #Canard siffleur #eendachtigen #eenden #eendvogels #Eurasian Wigeon #Eurazinė cyplė #Fischione #Fitçi ördək #Fiyu #Fütyülő réce #ganzen #haapana #Hvizdák euroasijsky #Kryekuqe e madhe #Nederland #patka zviždarka #Pfeifente #Piadeira #Pibeand #Polder Rosmalen #Rață fluierătoare #Rauðhöfðaönd #Silbón Europeo #Smient #Smjunt #Świstun #Viupart #Zviždara #Žvižgavka #Zwanen #Σφυριχτάρι #Качка-свіцьва #Патка свиркач #Свищ #Свиязь #Фиш #Շչան բադ #ברווז צהוב מצח #صواي #گیلار #თეთრშუბლა იხვი #ヒドリガモ #赤颈鸭